izmir büyükşehir belediyesi - Geri Dönüşüm Ekonomisi Dergisi https://geridonusumekonomisi.com.tr/etiket/izmir-buyuksehir-belediyesi Geri Dönüşüm Portalı Fri, 23 Apr 2021 19:31:14 +0000 tr hourly 1 https://wordpress.org/?v=6.3 https://i0.wp.com/geridonusumekonomisi.com.tr/wp-content/uploads/2019/10/gd_ikon.png?fit=32%2C32&ssl=1 izmir büyükşehir belediyesi - Geri Dönüşüm Ekonomisi Dergisi https://geridonusumekonomisi.com.tr/etiket/izmir-buyuksehir-belediyesi 32 32 161676614 Türkiye’nin İlk Yeşil Şehir Eylem Planı https://geridonusumekonomisi.com.tr/turkiyenin-ilk-yesil-sehir-eylem-plani.html https://geridonusumekonomisi.com.tr/turkiyenin-ilk-yesil-sehir-eylem-plani.html#respond Fri, 23 Apr 2021 19:31:10 +0000 https://geridonusumekonomisi.com.tr/?p=2611 İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir Yeşil Şehir Eylem Planı ve İzmir Sürdürülebilir Enerji ve İklim Eylem Planı’nı tamamladı.

The post Türkiye’nin İlk Yeşil Şehir Eylem Planı appeared first on Geri Dönüşüm Ekonomisi Dergisi.

]]>

İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir Yeşil Şehir Eylem Planı ve İzmir Sürdürülebilir Enerji ve İklim Eylem Planı’nı tamamladı. Her iki planda 61 eylem belirleyen Büyükşehir, İzmir’in iklim ve diğer çevre konularıyla ilgili 2030 yılına kadarki yol haritasını çizmiş oldu.

EBRD’den 300 bin euro hibe alan İzmir Büyükşehir Belediyesi, Türkiye’de ilk kez İzmir’de hazırlanan Yeşil Şehir Eylem Planı ile aralarında su, biyolojik çeşitlilik, hava, toprak ve iklim değişikliği konularının da yer aldığı çevre sorunlarına yönelik eylemler tespit etti. Sürdürülebilir Enerji ve İklim Eylem Planı’yla ise sera gazı azaltım ve iklim uyum eylemleri belirlendi.

Büyükşehir Belediyesi, birbirini tamamlayıcı nitelikteki iki planın strateji ve eylemlerini de birbirleriyle uyumlu olarak belirledi. Her iki planda da arazi kullanımı, atık yönetimi, binalar, çevre ve biyolojik çeşitlilik, enerji, halk sağlığı, sivil savunma ve acil durum, su yönetimi, tarım ve ormancılık, turizm ve ulaşım sektörlerinde 61 eylem oluşturuldu.

Bu iki eylem planıyla iklim krizinin etkilerine uyum sağlayarak İzmir’in dirençli kılınmasını amaçlayan İzmir Büyükşehir Belediyesi, sera gazlarının 2020’ye kadar yüzde 20 azaltılması taahhüdünü, 2019’da meclis kararıyla “sera gazlarının 2030’a kadar yüzde 40 oranında azaltılması” olarak yenilemişti.

The post Türkiye’nin İlk Yeşil Şehir Eylem Planı appeared first on Geri Dönüşüm Ekonomisi Dergisi.

]]>
https://geridonusumekonomisi.com.tr/turkiyenin-ilk-yesil-sehir-eylem-plani.html/feed 0 2611
İzmir’in Atıkları Enerjiye Dönüşecek https://geridonusumekonomisi.com.tr/izmirin-atiklari-enerjiye-donusecek.html https://geridonusumekonomisi.com.tr/izmirin-atiklari-enerjiye-donusecek.html#respond Tue, 12 Jan 2021 08:43:11 +0000 https://geridonusumekonomisi.com.tr/?p=2162 İzmir Büyükşehir Belediyesi, Ödemiş Entegre Katı Atık Yönetim Tesisi ile bölgenin hem katı atık sorununu çözecek hem de bu atıklardan elektrik ve gübre üretecek.

The post İzmir’in Atıkları Enerjiye Dönüşecek appeared first on Geri Dönüşüm Ekonomisi Dergisi.

]]>

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Ödemiş Entegre Katı Atık Yönetim Tesisi ile bölgenin hem katı atık sorununu çözecek hem de bu atıklardan elektrik ve gübre üretecek.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Türki- ye’ye örnek çevre projelerini peş peşe hayata geçiriyor. Çiğli’deki Harmandalı Düzenli Katı Atık Depolama Tesisi’nin alanını kent ormanına dönüştüren ve depolanan atıklardan elektrik enerjisi üreten Büyükşehir Belediyesi, kentin güneyindeki ilçelerin katı atık sorununu çözmek ve katı atıkları ekonomik değere dönüştürmek için gün sayıyor.

Bölgedeki katı atıklardan elektrik ve gübre üretecek Ödemiş (Güney- 1) Entegre Katı Atık Yönetim Tesisi’nin yapımı hızla sürüyor. Tesisin ilk kademesi ekim ayı sonunda hizmete girecek ve tesiste ayrıştırılan katı atıklardan saatte 3,2 MW elektrik üretilmeye başlanacak.

Ödemiş’te 2. Şeytanlı Karaağaç mevkiinde 50 bin 247 metrekarelik alanda kurulan tesis, günlük bin 600 ton atık işleme kapasitesine sahip olacak. Tamamen kapalı olarak kurulan tesiste mekanik ayırma, biyometanizasyon, kompost üretim, elektrik enerjisi üretim üniteleri bulunuyor. Tesise gelen atıklar ayrıştırılacak, ambalaj atıkları geri dönüşüm sanayinde ham madde olarak kullanılacak, organik atıklardan enerji ve gübre üretilecek. Yıllık 60 bin hanenin enerji ihtiyacını karşılayabilecek miktarda elektrik enerjisi üretecek tesis, 2021 yılı sonunda tam kapasite hizmet vermeye başlayacak.

Ödemiş Entegre Katı Atık Yönetim Tesisi, Çiğli’deki Harmandalı Düzenli Depolama Alanı’nda kurulan 20 megavat kurulu güce sahip enerji üretim tesisinden sonra İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin İzmir Entegre Katı Atık Yönetim Planı doğrultusunda hayata geçirdiği ikinci tesis olacak.

The post İzmir’in Atıkları Enerjiye Dönüşecek appeared first on Geri Dönüşüm Ekonomisi Dergisi.

]]>
https://geridonusumekonomisi.com.tr/izmirin-atiklari-enerjiye-donusecek.html/feed 0 2162